Hotell i Ystad

hotell i Ystad

Besök Ystad, en pärla i skånska Österlen

Ystad är en fantastisk stad som ger dig närhet till havet, närhet till naturen och samtidigt bjuder dig på både historia och kultur i en härlig mix. Det är en stad som passar alla som vill besöka Skåne. Framför allt den del av Skåne som kallas Österlen. Den är lämplig att besöka både kortare semestertrippar och längre perioder då den har massor att erbjuda. Det är mycket svårt att ha tråkigt i Ystad helt enkelt! För dig som gillar bad och sol så kan stränderna med sin mjuka härliga sand vara ett bra alternativ. För dig som gärna njuter av en naturupplevelse så finns det både vandringsleder och cykelleder. De låter dig uppleva både staden och den omgivande naturen på ett behagligt sätt.

Bo i Ystad

Det är en smal sak att hitta boende när du är på besök i denna fina skånska stad. Det finns många alternativ på boenden och du kan välja från billigare övernattningsmöjligheter i Bed & Breakfast till lite lyxigare hotell.

Ystad Saltsjöbad är ett spa som också erbjuder konferensmöjligheter. Det har varit en plats för nöje och rekreation ända sedan 1897. Från att ha varit ett badhotell har det tagit klivet in i det moderna samhället och du får här moderna rum med alla bekvämligheter.

Hotell Continental Du Sud är faktiskt Sveriges äldsta hotell. Du hittar det mitt i centrala ystad och får nära till både shopping och de fantastiska sevärdheter som staden erbjuder. Här finns det 52 rum fördelat på 3 våningar och eftersom det renoverades så sent som 2016 så håller det en mycket modern standard.

Du bokar lätt ett hotell eller vandrarhem genom att besöka en bokningssajt eller så kontaktar du själv det boende du väljer. Under sommaren är det en mycket god idé att vara ute i god tid då Ystad är mycket välbesökt och det kan betyda att det blir fullbokat ganska snabbt.