Hotell i Kristianstad

Hotell i Kristianstad

Besök Kristianstad med många sevärdheter

Kristianstad ligger i Skåne och är den fjärde största tätorten i detta landskap. Staden grundades efter Kalmarkriget 1614 av en dansk kung, Kristian IV. Stadsprivilegierna kom 1622. I staden finns det idag en mycket känd byggnad, som heter Heliga Trefaldighets kyrka, som invigdes 1628. Kristianstad har flera museer, som filmmuseet, regionmuseet och artillerimuseet. Det finns även många sevärdheter i form av byggnadsminnen, såsom Kasern, Stora Kronhuset, Fornstugan i Tivolipark med flera andra. Tivolipark är för övrigt en stadspark i centrala Kristianstad. Andra sevärdheter i denna stad är Lillö borggruin, Balsbergsgrottan, Fjälkinge backe och Oveholms slott.

Boka boende i Kristianstad

I Kristianstad finns det många boendealternativ. Det är allt från lyxigt hotell till bed and breakfast. Det innebär att det finns boenden för alla sorters plånböcker.

First Hotel Christian IV är ett hotell som ligger i centrala Kristianstad, nära stora torg och Heliga Trefaldighets kyrka. Hotellet har 86 rum, gratis frukost, gratis parkering och gratis wifi. Dessutom finns det en bar/lounge, mötesrum, kaffe och te o allmänna utrymmen och fitnesscenter.

Best Western hotel Anno 1937 ligger även det centralt, och har 33 rum. Det finns gratis frukost och gratis wifi. Dessutom erbjuds det ett fitnesscenter, en bar/lounge och bastu. Rumsservice dygnet runt.

Vivans Bed & Breakfast och självhushåll är för dig som vill ha lite enklare boende. Det ligger cirka 3 km från stora torg och Heliga Trefaldighets kyrka. Det finns 5 rum att tillgå, och alla har gratis wifi och olika bekvämligheter som spis, kaffebryggare och dusch.

Stadshotellet Kristianstad har 38 rum, med gratis wifi. Hotellet ligger även det nära stora torg och Heliga Trefaldighets kyrka. På hotellet finns bar/lounge, bastu, restaurang och det är gratis frukostbuffé.

Kärraton Vandrarhem har 20 rum och ligger i en regionalpark i Åhus. Det finns trädgård att tillgå, liksom att det är gratis wifi, avgiftsfri parkering och det finns även ett picknickområde.