Elite Hotel Savoy i Malmö

Med utsikt över kanalen och närhet till centralstationen ligger det anrika Elite hotel Savoy. Hotellet ligger inte bara i en historisk byggnad med högt i tak och kristallkronor utan är även ett av Sveriges äldsta hotell.

På hotellet

Läget är centralt med närhet till shopping, nöjen och restauranger. Hotellet har även två egna restauranger. Grillrestaurangen Nya Savoy Grill drivs av en krögarduo med ambitionen att återskapa den självklara mötesplatsen för malmöbor och besökande i staden. Historiskt tillbaka har många stora namn varit besökare här och stammisar som Sten Broman och Fritiof Nilsson Piraten hade till och med sina egna stambord.

Som alltid på Elites hotell så ligger puben Bishops Arms i gatuplanet. Här hittar man ett brett sortiment av öl, single malt whisky och naturligtvis ett även ett bra utbud av vin. På pubmenyn står förstås den klassiska Högrevsburgaren och Fish n´ Chips men också en meny anpassad efter de lokala produkter som finns att tillgå.

Hotellet rum

Det finns inte mindre än 115 rökfria rum. Det enklaste och billigaste rummet, standardrummet, har allt som kan behövas för att göra vistelsen bekväm för en person. För två personer finns alternativet Standard Queen som är något större och med en 140 cm säng.

Nästa steg är Superior som finns i två varianter, Superior utan fönster eller Superior. Utan fönster blir detta ett behagligt och tyst rum utan störande ljus från gatan. Superior utan fönster är utrustade med en säng på 160 cm medan det andra även finns med två 80 cm, två 90 cm eller 180 cm säng.

För de som behöver större och rymligare rum finns alternativen Delux, Familjerum, Junior svit eller svit.

Wi-Fi finns i alla rum och ingår i priset tillsammans med frukost.

Se din omgivning

Med ett så centralt läge är det förstås enkelt att själv ta en promenad runt och se omgivningarna med en karta från turistbyrån. Bättre är att passa på att följa med någon av Malmös Walking tours och få ut mer av stadens historia. Den som vill hinna se mer av staden och omgivningen kan med fördel ge sig ut på en ca två timmar lång guidad cykeltur. Turerna går i lagom takt och passar även den som inte vill cykla fort. Möjlighet att boka privat guidning finns för de som vill.

Vill man hellre sätta sig bekvämt till rätta en busstur vara att föredra eller en tur med någon av kanalbåtarna i Malmö där man får se staden från en helt annan sida under 50 minuter. Eller varför inte passa på att flyga varmluftsballong och se staden och landskapet från ovan där vindarna bestämmer riktningen. En tur som ger både en annan bild av Malmö och samtidigt få en annorlunda upplevelse.